A Zenit egy magyar fejlesztésű szőlőfajta, amely az Ezerjó és a Bouvier keresztezéséből született az 1950-es években. Korai érésű, ellenálló fajta, amelyből illatos, friss fehérbor készül.
Mi az a Zenit szőlőfajta?
A Zenitet az 1950-es években hozták létre azzal a céllal, hogy egy korai érésű, fagytűrő, magas termóképességű fajtát kapjanak. Bora friss, ropogós savú és finoman aromás.
A 21 Hordó Zenit 2024 bemutatása
A 21 Hordó Zenit 2024 friss, gyümölcsös bor, amelyben a zöld alma, a citrusok és a fehér virágok illatai jelennek meg. Kortyban lendületes savak és gyengéd test jellemzi. Szép páros salátákkal, szárnyasokkal és könnyű ételekkel.
Zenit Érintés: egyedülálló könnyed borélmény
Ebben a tételben a mustot néhány napig a héjon tartják, hogy több aromát és szerkezetet adjanak a bornak. A érintés tétel aranyszínű, intenzív illatú, ízben komplexebb, naranccsal, őszibarackkal és díóval. Markánsabb fogások mellé jól illik.
Ételpárosítási tippek
- Könnyű fogások: Saláták, halak, hideg tálak mellé a Zenit frissessége ideális.
- Szárnyasok: Pulyka, csirke vagy kacsamell grillezve remekül illik mindkét Zenit tételhez.
- Sajtok és fűszeres ételek: A héjon erjesztett Érintés kiemelkedően passzol kemény sajtokhoz és enyhén fűszeres fogásokhoz.
Összegzés
A Zenit fajtában rejlő variációk kiválóan bemutatják, hogy a magyar borok mennyire sokszínűek. Fedezd fel a 21 Hordó Zenit és Zenit Érintés borait, és tapasztald meg, milyen gazdag ízvilág bontakozik ki egyetlen szőlőfajtából!
Irány a bolt!”


